Waarom Excentric

Excentric is niet zomaar een fysiotherapie praktijk. Gevestigd nabij het Velodrome heeft Excentric alle mogelijkheden om u te helpen. Van de zeer ruime behandelruimte tot aan het Tacx Trainingcentre zijn wij in staat om samen naar het einddoel te werken. Of het nu om een blessure gaat of een preventieve sportmassage, Excentric helpt u!

“Bij Excentric staat de persoon centraal en kijken wij verder dan enkel de klacht.”

Excentric is gespecialiseerd op het gebied van fiets- en wielrengerelateerde klachten. Bij Excentric weten we hoe het is om op de fiets te zitten en welke fysieke ongemakken of blessures er mogelijk zijn. Hierdoor kunnen we snel en adequaat handelen. Bij de behandelingen nemen we de tijd die nodig is. Tevens wordt er verder gekeken dan bijvoorbeeld alleen de knie, rug of nek. We nemen het complete plaatje in ogenschouw. Daarom vragen we vaak bij de eerste keer ook om de fiets mee te nemen. Goed is niet goed genoeg.

In het kort op een rijtje de meerwaarde van Excentric voor u:

  • specialist op het gebied van fiets- en wielrengerelateerde klachten: combinatie van ruim 20 jaar op de fiets en 13 jaar fysiotherapeut. Wij weten wat u beweegt.
  • geen consulten van 20 minuten. We kunnen en willen meer tijd aan u besteden dan de gemiddelde fysiotherapeut. Puur om u sneller klachtenvrij te krijgen.
  • streven om, indien noodzakelijk,  binnen 24 uur afspraak te plannen.
  • zeer mooie locatie in het wielerhart van Amsterdam met genoeg mogelijkheden voor een adequate behandeling.
  • extra specialismen zoals tapen en dry needling. Tevens zeer korte lijn met Robic.
  • bij Excentric is het koers!

De naam Excentric valt op een aantal manieren uit te leggen.

centric: de persoon staat centraal. We kijken naar het complete plaatje en niet enkel de klacht. Wat is de oorzaak? Welke historie is er aan vooraf gegaan? Welke doelen liggen er in het verschiet? Slechts een paar voorbeelden van hoe we naar de klachten kijken.

Excentric: verwijzing naar de vorm van krachttraining, excentrisch. Een belangrijk onderdeel binnen de fysiotherapie en ook bij Excentric is de revalidatie en krachttraining hoort daar vaak bij.

ic: een knipoog naar Robic, het trainingsadviesbureau waarmee Excentric nauw samenwerkt.

De man achter Excentric is Florian Smits. Met jarenlange ervaring binnen de wielersport, is hij in staat om de klachten en problemen te herleiden naar de bron en van daaruit te werken. Voor ieder persoon wordt de tijd genomen en stopt de behandeling niet bij het verlaten van de praktijk.

2014-02-23 22.58.05

 

Leave a Comment