Sportmassage

 

Iedere sporter, en vooral wielrenner kent dat gevoel. Daags na een koers of lange en intensieve trainingsweek voelen de benen bij het opstaan stram aan. Met iedere stap word je geconfronteerd met pijn in de benen. Traplopen wordt een opgave en laten we het al helemaal niet hebben over het fietsen zelf. Het draait niet, een viaduct voelt aan als de Cauberg.

Massage is een groot gemeengoed binnen het wielrennen. De professionele wielrenner wordt tijdens een trainingskamp en etappekoers dagelijks onder handen genomen. Zelfs wanneer de coureur alleen op hoogtestage gaat, gaat er vrijwel altijd wel een soigneur mee. Dit alles wordt op deze manier georganiseerd om continue de voorwaarden te scheppen voor optimaal herstel. Trainingen kunnen beter en effectiever worden uitgevoerd maar belangrijker, de prestaties in de wedstrijden blijven worden gewaarborgd.

Nu is het natuurlijk niet zo dat het voor de ‘gewone’ wielrenner ook een voorwaarde is dat er iedere dag gemasseerd wordt. Dit is puur logistiek vaak ook helemaal niet te doen. Sommigen voelen zich prettig bij iedere week, anderen weer bij eens de twee weken of maand.

Wanneer er voor de eerste keer de benen onder handen worden genomen, hoeft dit niet per se als prettig te worden ervaren. De spieren moeten, net als bij training, wennen aan de input. Vaak zie je dat er bepaalde plekken ‘hard’ zijn. De ophoping van afvalstoffen geven een vervelende en pijnlijke sensatie. Door rustig opbouwen tijdens de massage, worden deze plekken verwijderd. De ervaring leert dat na een aantal sessies er soepeler doorheen kan worden gegaan. De spieren herkennen de input.

Het spreekt voor zich dat er bij sportmassage voor wielrenners, niet enkel gedacht moet worden aan de benen. Ook de rug of nek een keer meenemen kan net dat extra beetje comfort bieden zodat de trainingen en wedstrijden net wat beter verlopen.

Bij Excentric worden er massages van respectievelijk 30 minuten, 60 minuten en 90 minuten gedaan.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat na een intensieve inspanning een relatief korte massage van 20-30 minuten al goud waard is voor een beter herstel. Wilt u langer, dan kan er gekozen worden voor 60 of 90 minuten.

Tarieven sportmassage

30 minuten          € 25,-

60 minuten          € 40,-

90 minuten          € 60,-

 

Excentric biedt ook klassieke ontspanningsmassage aan.

De tarieven zijn hiervoor  € 25,- voor 30 minuten en  € 40,- voor een uur.

 

 

Een afspraak maken kan via afspraak@excentric-fysio.nl  of telefonisch via 06 47 130 780

Leave a Comment