Hard werken wordt al snel beloond

Het al geslaagde seizoen 2015 leek een zeer mooi staartje te krijgen. Na winst in de Arnhem-Veenendaal Classic en de Brussels Cycling Classic werd er koers gezet richting het WK in Richmond. Met de week werd de conditie opgeschroefd en de benen beter. Moraal en zelfvertrouwen te over en niets leek een huzarenstukje in de weg te staan. Totdat er op een druiligere vrijdagmiddag in het Vlaamse Koolskamp in de sprint van het Kampioenschap van Vlaanderen Dylan ernstig ten val kwam. Het was meteen duidelijk. Gebroken knieschijf. Weg WK, einde seizoen.

 

Het koersverloop op het WK blijkt achteraf een kolfje naar de hand van Dylan. Ondanks dat zijn been volledig geïmmobiliseerd is, ziet hij er weinig van. Hij gaat liever een blokje om en richt al snel zijn vizier op 2016. Met zijn nieuwe ploeg Lotto-Jumbo wil hij sterker dan ooit terugkomen. Na de 8 weken herstel en rust, gaan we aan de slag. Van de imposante dijen en krachtige kuiten is niks meer over. Pap, pudding. bijna geen kracht. De eerste week is spierpijn het enige wat hij voelt. De eerste fietsritjes (trainingen kunnen het niet genoemd worden) vallen zwaar en het rechterbeen is eerder een last dan dat het meewerkt. Dylan paniekeert niet en meldt zich keurig drie keer per week in de praktijk voor de training. Er wordt hard gewerk. Zweten, afzien, diepgaan. Al snel worden stappen gemaakt. Kracht komt langzamerhand terug, fietsritjes worden trainingen.

 

trainen_dylan_wielrennen_revalidatie

De focus blijft en wanneer het eerste trainingskamp erop zit, is er weer een stap gemaakt. Sprintwattages gaan omhoog en niet geheel onbelangrijk, de contouren van imposante dijen beginnen weer vorm te krijgen. Als dan ook de conditie tijdens het trainingskamp in Albir afgelopen januari blijk geeft van meer dan modaal, weet Dylan dat hij klaar is voor het seizoen.

Na de openingstijdrit en heuvelaankomst in de eerste twee dagen,  was er vandaag tijdens de derde etappe van de Ronde van Valencia de eerste kans voor Dylan om te bewijzen dat hard werken wordt beloont. In een krachtige sprint weet hij Nacer Bouhanni met precies genoeg verschil te kloppen en schenkt hij Lotto-Jumbo meteen de eerste overwinning van het seizoen.

groenewegen_valencia_wielrennen_fysiotherapie_revalidatie